Splošni pogoji

Splošni pogoji

Splošni pogoji – Mesto nakupov
Splošni pogoji poslovanja spletne strani Mesto nakupov

Podatki o upravitelju spletne strani:
Tactus d.o.o.
Zbilje 55a
1215 Medvode
ID za DDV: 77497716

Matična številka: 6738567000

Osnovni kapital: 7.500 evrov

Pristojno sodišče: Ljubljana

Družba Tactus d.o.o. preko spletne strani Mesto nakupov omogoča tretjim fizičnim in pravnim osebam (v nadaljevanju ponudniki blaga in storitev), ki imajo na območju RS odprto veljavno podjetje in izpolnjujejo zahteve za spletno trženje blaga in storitev, prodajo in oglaševanje izdelkov in storitev. Spletna stran Mesto nakupov je last družbe Tactus d.o.o. in deluje kot posrednik med kupci / obiskovalci spletne strani in ponudniki blaga in storitev. Spletna stran Mesto nakupov in družba Tactus d.o.o. nista ponudnika blaga in storitev. Z vsebinami, objavljenimi na spletni strani Mesto nakupov, upravljajo ponudniki blaga in storitev. Posledično spletna stran Mesto nakupov in družba Tactus d.o.o. ne prevzemata odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletnih strani in vanje vključenih vsebin. Spletna stran Mesto nakupov in družba Tactus d.o.o. ne prevzemata nobene odgovornosti v povezavi s posledicami, ki jih povzročijo informacije, vsebovane na tej spletni strani. Spletna stran Mesto nakupov, družba Tactus d.o.o. in ponudniki blaga in storitev niso odgovorni za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Obiskovalci / kupci lahko vsebine spletne strani uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene.

Dražbe v Mestu nakupov

 • Na dražbah v Mestu nakupov lahko sodelujejo le registrirani uporabniki.
 • Pri dražbi izdelka mora uporabnik vnesti ponudbo, ki je enaka ali večja izklicni ceni oz. večja od zadnje ponudbe.
 • Dobitnik dražbe je ponudnik, ki ponudi najvišji znesek pred iztekom dražbe.
 • Z dražbo se uporabnik zavezuje k nakupu izdelka. 
 • Uporabnik dobi potrdilo o svoji dražbi na svoj e-mail naslov, prav tako bo obveščen v primeru premagane dražbe in o zmagi na dražbi.
 • Preko potrditvenega e-maila oz. na nadzorni plošči Moj račun pod zavihkom dražbe lahko ponudnik opravi plačilo draženega izdelka
 • V primeru, da uporabnik draženega izdelka ne kupi (ne plača) v 3 delovnih dneh imamo pravico do blokade njegovega uporabniškega računa.
 • Ponudnik se zavezuje, da bo izdelek poslal v roku, ki bo imel navedenega pri podrobnosti ponudbe.
 • Dobavni rok začne veljati naslednji delovni dan od plačila . Kupec ob naročilu plača tudi dostavo (v spletni košarici), višina le-te pa je navedena v košarici pred izvršilom plačila. V kolikor ste kupili izdelek, pri katerem je navedena brezplačna dostava, strošek dostave plača ponudnik blaga in storitev.
 • V primeru težav z dostavo vaše pošiljke ali morebitnih poškodb pri pošiljki se obrnite na dostavno službo. Naprošamo vas, da o morebitnih težavah obvestite tudi ponudnika.

Dostavo ponudniki izvršujejo le na območju Republike Slovenije.

Skupinske ponudbe v Mestu nakupov

 • S klikom “Ujemi ponudbo” izberete želen izdelek, ki se doda v košarico.
 • Uporabnik – kupec lahko na enkrat dodaja v košarico izdelke le enega ponudnika. Po opravljenem nakupu enega ponudnika lahko začne z nakupom izdelkov ali storitev drugega ponudnika.
 • S klikom na košarico boste imeli opcijo brisanja izdelkov, dodajanja kupona (v kolikor ga imate od ponudnika).
 •  Z nadaljevanjem na blagajno boste vnesli svoje osebne podatke ter izbrali način plačila, ki ga omogoča ponudnik.
 • Po plačilu prejmeš obvestilo o plačilu na elektronski naslov, katerega si navedel od nakupu.
 • V primeru, da skupinska ponudba ni uspešna vam ponudnik povrne celotno kupnino po izteku ponudbe.

Vsebina spletne strani in povezanih spletnih strani

Spletna stran Mesto nakupov je zgolj posrednik med kupcem in ponudniki blaga in storitev in ne izdajatelj ali avtor vsebin, ki jih objavljajo tretje osebe in uporabniki. Zato Mesto nakupov, tako kot javna knjižnica, knjigarna ali kiosk, nima uredniškega nadzora nad tako vsebino. Vse ponudbe, mnenja, nasveti, izjave, storitve ali druge informacije in vsebine, so objavljene s strani ponudnikov blaga in storitev, obiskovalcev, uporabnikov in ne s strani družbe Tactus d.o.o.. Ne spletna stran Mesto nakupov, ne družba Tactus d.o.o. ne ponudniki blaga in storitev, ne kateri tretji ponudnik informacij ne zagotavljajo točnosti, popolnosti ali uporabnosti katere koli vsebine, kot tudi ne jamčijo možnosti njene prodaje ali primernosti za posebno določen namen.

Vsebine spletnih strani večinoma predstavljajo mnenja in ocene uporabnikov ali drugih uporabnikov, ki niso v pogodbenem razmerju z družbo Tactus d.o.o.. Družba Tactus d.o.o. in ponudniki blaga in storitev ne preverjajo in odobravjo objave teh podatkov in zato ne morejo biti odgovorni za točnost ali zanesljivost katere koli ponudbe, mnenja, nasveta ali izjave, ki se je pojavila na spletni strani Mesto nakupov s strani osebe, ki ni pooblaščeni delavec družbe ali ne deluje v okviru svojih delovnih obveznosti.

Pod nobenim pogojem spletna stran Mesto nakupov, družba Tactus d.o.o. in ponudniki blaga in storitev niso odgovorni za kakršno koli izgubo ali škodo, ki nastane zaradi tvojega zanašanja na informacije, prejete preko spletne strani Mesto nakupov. Na lastno odgovornost ocenjuješ točnost, popolnost ali uporabnost katere koli informacije, mnenja, izjave, svetovanja ali druge vsebine, ki je na voljo preko spletne strani Mesto nakupov.

Spletna stran Mesto nakupov vsebuje povezave do spletnih strani tretjih oseb, ki jih vzdržujejo ponudniki blaga in storitev. Te povezave so navedene izključno iz praktičnih razlogov in ne kot potrditev vsebine s strani družbe Tactus d.o.o.. S tem družba izrecno zavrača kakršno koli povezanost z vsebino in točnostjo materialov, ki se nahajajo na spletnih straneh tretjih oseb. Če se odločiš dostopati do teh spletnih strani, to počneš na lastno odgovornost. Če nimaš podpisane pogodbe z družbo Tactus d.o.o., ki ti to izrecno dovoljuje, na spletni strani Mesto nakupov ne smeš objaviti povezave do kakršne koli druge spletne strani. Spletna stran Mesto nakupov si pridržuje pravico, da umakne svoje dovoljenje za objavo povezav kadarkoli in po lastni presoji.

Odveza odgovornosti

Ponudniki blaga in storitev se po svojih najboljših močeh trudijo zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani Mesto nakupov. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnikom blaga in storitev ne uspe popraviti podatkov na spletni strani Mesto nakupov. V takem primeru, bo ponudnik blaga in storitev kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se ponudniki blaga in storitev trudijo zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Ponudnik blaga in storitev, družba Tactus d.o.o. ne odgovarjajo za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudniki blaga in storitev mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik blaga in storitev in družba Tactus d.o.o. ne odgovarjajo za informacije v mnenjih in se odvezujejo kakršnekoli odgovornosti, ki izvirajo iz informacij v mnenjih.

Pravica do odstopa od izvedbe naročila

Ponudniki blaga in storitev si pridržujejo pravico, da izjemoma (delno) odstopijo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih izdelkov zmanjka na zalogi v procesu obdelave naročila, če ugotovijo povečano plačilno rizičnost kupca, če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji ali če je prišlo do očitne napake v ceniku. V vseh takih in podobnih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani nemudoma obvestili po elektronski pošti.

Ostalo

Mesto nakupov je zgolj posrednik med kupcem in prodajalcem (ponudnikom), nima v lasti proizvodov ali storitev, ki se ponujajo na spletni strani Mesto nakupov, zato ne more biti odgovoren za morebitne napake, škodo ali druge težave, ki lahko nastanejo pri uporabi. Za kakršne koli težave, škodo ali napake v zvezi s proizvodi oz. storitvami, je odgovoren izključno ponudnik proizvoda ali storitve.

Pred nakupom preberite splošne pogoje ponudnika, kjer boste dobili informacije o možnostih plačila, garanciji, reklamacije, odstopa od pogodbe, objavljenih cenah, morebitnih pritožbah in sporih.