Splošni pogoji

Splošni pogoji – Mesto nakupov
Splošni pogoji poslovanja spletne strani Mesto nakupov (www.mesto-nakupov.si) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Podatki o podjetju:
Tactus d.o.o.
Zbilje 55a
1215 Medvode
ID za DDV: 77497716
Matična številka: 6738567000
Osnovni kapital: 7.500 evrov
Pristojno sodišče: Ljubljana

Kontakt: info@mesto-nakupov.si

Družba Tactus d.o.o. preko spletne strani Mesto nakupov omogoča tretjim fizičnim in pravnim osebam (v nadaljevanju ponudniki blaga in storitev), ki imajo na območju RS odprto veljavno podjetje in izpolnjujejo zahteve za spletno trženje blaga in storitev, prodajo in oglaševanje izdelkov in storitev. Spletna stran Mesto nakupov je last družbe Tactus d.o.o. in deluje kot posrednik med kupci / obiskovalci spletne strani in ponudniki blaga in storitev. Spletna stran Mesto nakupov in družba Tactus d.o.o. nista ponudnik blaga in storitev. Z vsebinami, objavljenimi na spletni strani Mesto nakupov, upravljajo ponudniki blaga in storitev. Posledično spletna stran Mesto nakupov in družba Tactus d.o.o. ne prevzemata odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletnih strani in vanje vključenih vsebin. Spletna stran Mesto nakupov in družba Tactus d.o.o. ne prevzemata nobene odgovornosti v povezavi s posledicami, ki jih povzročijo informacije, vsebovane na tej spletni strani. Spletna stran Mesto nakupov, družba Tactus d.o.o. in ponudniki blaga in storitev niso odgovorni za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Obiskovalci / kupci lahko vsebine spletne strani uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene.

Naročanje v spletni trgovini

V primeru nakupa izdelka preko spletne strani Mesto nakupov je potrebno med postopkom naročila (v spletni košarici) vnesti podatke za dostavo (ime, priimek, naslov in kontaktno številko). Ponudnik blaga in storitev prejme vaše podatke ob nakupu. Ponudnik blaga in storitev se zavezuje, da bodo izdelek odposlali v roku dveh delovnih dni, v kolikor bo rok dostave drugačen, bo ponudnik blaga in storitev to informacijo zagotovili pri opisu izdelka. V tem primeru bo blago dostavljeno v dogovorjenem roku. V kolikor boste od enega ponudnika blaga in storitev naročili več izdelkov, velja dobavni rok izdelkov glede na izdelek, ki ima najdaljši dobavni rok.

Dobavni rok začne veljati naslednji delovni dan od plačila nakupa preko spleta. Kupec ob naročilu plača tudi dostavo (v spletni košarici), višina le-te pa je navedena v košarici pred izvršilom plačila. V kolikor ste kupili izdelek, pri katerem je navedena brezplačna dostava, strošek dostave plača ponudnik blaga in storitev.

Z nakupom se kupec strinja, da se zaradi lažje komunikacije med njim in dostavno službo na dostavni obrazec zapiše telefonska številka, ki je bila podana ob nakupu.

V primeru težav z dostavo vaše pošiljke ali morebitnih poškodb pri pošiljki se obrnite na dostavno službo. Naprošamo vas, da o morebitnih težavah obvestite tudi nas.

Dostavo izvršujemo le na območju Republike Slovenije.

Po oddaji naročila kupec po elektronski pošti prejme obvestilo o sprejemu naročila. V njem so navedeni naročeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v trenutku, ko kupec plača naročilo.
Pogodba o nakupu je shranjena na sedežu družbe Tactus d.o.o., kupec lahko dostopa do nje preko potrditvenega maila, ki ga je prejel ob oddaji naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo za oba udeleženca.

Vsebina spletne strani in povezanih spletnih strani

Spletna stran Mesto nakupov je zgolj posrednik med kupcem in ponudniki blaga in storitev in ne izdajatelj ali avtor vsebin, ki jih objavljajo tretje osebe in uporabniki. Zato Mesto nakupov, tako kot javna knjižnica, knjigarna ali kiosk, nima uredniškega nadzora nad tako vsebino. Vse ponudbe, mnenja, nasveti, izjave, storitve ali druge informacije in vsebine, so objavljene s strani ponudnikov blaga in storitev, obiskovalcev, uporabnikov in ne s strani družbe Tactus d.o.o.. Ne spletna stran Mesto nakupov, ne družba Tactus d.o.o. ne ponudniki blaga in storitev, ne kateri tretji ponudnik informacij ne zagotavljajo točnosti, popolnosti ali uporabnosti katere koli vsebine, kot tudi ne jamčijo možnosti njene prodaje ali primernosti za posebno določen namen.

Vsebine spletnih strani večinoma predstavljajo mnenja in ocene uporabnikov ali drugih uporabnikov, ki niso v pogodbenem razmerju z družbo Tactus d.o.o.. Družba Tactus d.o.o. in ponudniki blaga in storitev ne preverjajo in odobravjo objave teh podatkov in zato ne morejo biti odgovorni za točnost ali zanesljivost katere koli ponudbe, mnenja, nasveta ali izjave, ki se je pojavila na spletni strani Mesto nakupov s strani osebe, ki ni pooblaščeni delavec družbe ali ne deluje v okviru svojih delovnih obveznosti.

Pod nobenim pogojem spletna stran Mesto nakupov, družba Tactus d.o.o. in ponudniki blaga in storitev niso odgovorni za kakršno koli izgubo ali škodo, ki nastane zaradi tvojega zanašanja na informacije, prejete preko spletne strani Mesto nakupov. Na lastno odgovornost ocenjuješ točnost, popolnost ali uporabnost katere koli informacije, mnenja, izjave, svetovanja ali druge vsebine, ki je na voljo preko spletne strani Mesto nakupov.

Spletna stran Mesto nakupov vsebuje povezave do spletnih strani tretjih oseb, ki jih vzdržujejo ponudniki blaga in storitev. Te povezave so navedene izključno iz praktičnih razlogov in ne kot potrditev vsebine s strani družbe Tactus d.o.o.. S tem družba izrecno zavrača kakršno koli povezanost z vsebino in točnostjo materialov, ki se nahajajo na spletnih straneh tretjih oseb. Če se odločiš dostopati do teh spletnih strani, to počneš na lastno odgovornost. Če nimaš podpisane pogodbe z družbo Tactus d.o.o., ki ti to izrecno dovoljuje, na spletni strani Mesto nakupov ne smeš objaviti povezave do kakršne koli druge spletne strani. Spletna stran Mesto nakupov si pridržuje pravico, da umakne svoje dovoljenje za objavo povezav kadarkoli in po lastni presoji.

Odveza odgovornosti

Ponudniki blaga in storitev se po svojih najboljših močeh trudijo zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani Mesto nakupov. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnikom blaga in storitev ne uspe popraviti podatkov na spletni strani Mesto nakupov. V takem primeru, bo ponudnik blaga in storitev kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se ponudniki blaga in storitev trudijo zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Ponudnik blaga in storitev, družba Tactus d.o.o. ne odgovarjajo za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudniki blaga in storitev mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik blaga in storitev in družba Tactus d.o.o. ne odgovarjajo za informacije v mnenjih in se odvezujejo kakršnekoli odgovornosti, ki izvirajo iz informacij v mnenjih.

Pravica do odstopa od izvedbe naročila

Ponudniki blaga in storitev si pridržujejo pravico, da izjemoma (delno) odstopijo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih izdelkov zmanjka na zalogi v procesu obdelave naročila, če ugotovijo povečano plačilno rizičnost kupca, če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji ali če je prišlo do očitne napake v ceniku. V vseh takih in podobnih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani nemudoma obvestili po elektronski pošti.

Možna plačila:

  • Plačilo preko PayPal
    Plačilo je mogoče s kreditno kartico preko zunanjega ponudnika PayPal.
  • Plačilo z bančnim nakazilom
    Po oddaji naročila boste prejeli vse potrebne informacije za uspešen zaključek naročila. Blago bo poslano po prejeti kupnini.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če ima artikel predložen garancijski list. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki in pogoji so navedeni na garancijskih listih.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika blaga in storitev ali upravitelja spletne strani preko e-maila info@mesto-nakupov.si, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Reklamacije

Kupec ima pravico, da v skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov, ob morebitni napaki na izdelku zahtevati, da ponudniki blaga in storitev izdelek z napako zamenjajo z novim brezhibnim izdelkom ali vrnejo plačani znesek ali odpravijo napako na izdelku ali vrnejo del plačanega zneska v sorazmerju z napako.

Kupec mora svojo zahtevo pisno sporočiti družbi Tactus d.o.o. v 8 dneh po prevzemu blaga.

Odstop od pogodbe

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga obvesti družbo Tactus d.o.o., preko e-mail naslova info@mesto-nakupov.si, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Blago je potrebno vrniti ponudniku blaga in storitev najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Zaradi varstva osebnih podatkov in zaščite uporabniških profilov se za veljaven odstop od pogodbe šteje le pisni odstop preko e-pošte ali navadne pošte.

Možnost odstopa od pogodbe ni možno pri nakupu programske opreme ali avdio in video nosilcev, če je kupec odprl varnostni pečat.

Kupec mora artikel vrniti ponudniku blaga in storitev nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupec artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Pravico do vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema vrnjenega blaga in obrazca za odstop od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede z nakazilom na njegov transakcijski račun. Kupec zaradi vračil ne nosi stroškov. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče.

Cene
Vse cene objavljene v spletni trgovini so izražene v EUR. DDV ni obračunan v skladu z 94.1. členom ZDDV-1.

Pritožbe in spori

Ponudniki blaga in storitev ter družba Tactus d.o.o. spoštujejo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudijo izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec lahko poveže z družbo Tactus d.o.o. telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova objavljenega na spletni strani. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudniki blaga in storitev in družba Tactus d.o.o. se zavedamo, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudniki blaga in storitev in družba Tactus d.o.o. prizadevamo po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.